Van olyan önkormányzat az országban, amely aktívan segíti a járvány időszakában bezárni kényszerült cégek, vállalkozások újraindulását! Olvassa el, hogyan történik ez, milyen eszköz áll minden önkormányzat rendelkezésére ehhez!

2020 tavaszán számos cég, vállalkozás volt kénytelen a normális üzletmenttől eltérő üzembe kapcsolni. A járvány miatt megváltozott fogyasztói szokások, az üzletmenet sérülése miatt a cégek kénytelenek voltak lassítani, egyesek ideiglenesen bezártak. Ebben a kritikus időszakban megcsappant a tartalék, amikor pedig az újranyitást fontolgatják, különösen érzékeny körülmények között találják magukat.

Hasonlóan lelombozó helyzetbe került a turizmus, ami érzékenyen érint további ágazatokat, amelyek csak remélni tudják a korábbi állapotokat megközelítő körülményeket. Ezzel kapcsolatban valószínűleg még türelemre lesz szükség.

Azonban vannak olyan önkormányzatok, akik aktívan segítik a városi élet visszatérését a rendes kerékvágásba!

Nádudvar közös platformot kínál a városlakóknak

Amiről szó van, egy nagyszerű mobil applikáció, amely ingyenesen letölthető a lakosok mobiltelefonjára. Az applikáció karnyújtásnyi, vagy jobban mondva mobiltelefon közelségbe hozza, elérhetővé teszi a helyi történéseket.

A városlakók és a turisták egyetlen applikációban találhatják a város által kínált információkat, legyen szó üzleti, turisztikai, közérdekű vagy kereskedelmi jellegű információkról.

A legfőbb előny a dologban, hogy ezután nem kell a webet böngészni, mindenfajta hektikusan változó színvonalú honlapokat böngészni, kutatni. Csak a mobiltelefon és pár mozdulat elég ahhoz, hogy világossá váljon a helyek, cégek, szolgáltatók nyitvatartása, vagy akár a helyi érdekű hírek elérése.

Az E-Városom egy olyan telefonos app, amely közvetlenül, szélessávon szólítja meg a lakosságot. Adott helyzetben akár push üzenetekkel, néhány pillanat alatt!

Erre a nagyszerű lehetőségre csapott le Nádudvar városa, ahol pár napja munkába állították az E-Városom applikációt

Így segít az Önkormányzat

Az önkormányzat szívügye, hogy az applikációt minél több helyi lakos telepítse. Szép eredmény, hogy a bevezetését követő egy órában 200-at megközelítő darabszámú mobilra töltötték le az applikációt és ez a szám természetesen folyamatosan emelkedik.

Nádudvar a Hortobágy közelsége miatt turisztikai desztináció is egyben. Így a közeli turistalátványosságok, a helyi éttermek és panziók szerepe hangsúlyos a város gazdasági életében.

Természetesen jó, ha a turisták és a lakosság egyszerűen tájékozódhat a helyi eseményekről és ajánlatokról. Az E-Városom applikáció így nagyszerűen használható turisztikai, vendéglátóipari berkekben, de ettől még többről van szó!
A helyi tájékoztatás másik oldala pedig az a fajta segítség, amivel a posztot indítottuk. Az önkormányzat ugyanis lehetővé teszi a csatlakozó vállalkozások számára tevékenységük promótálását az app keretein belül. Másrészt jelenleg több száz vállalkozás áll ugrásra készen, hogy használhassa ezt az appot.

Az applikáció keretében a csatlakozó vállalkozások saját híreket közölhetnek. Természetesen sokkal többet, mint egyszerűen a nyitvatartás. Az applikáció felületét, mint valamiféle helyiérdekű blogot, hírcsatornát használhatják, rendszeres hírekkel és ajánlatokkal előrukkolva.

Az applikációt használó városok az app jellemzőinek megfelelően nyitott, vendégszerető közösségek. Nem csoda, ha az Önkormányzat szeretne nagyobb szerepet vállalni a helyi gazdasági élet fellendítésében. A városvezetés és a gazdasági szereplők közötti jó kapcsolat gondozásában remek lépés az a segítség, ahogyan az Önkormányzat részt vállal a vállalkozások működésének meglendítésével. Például az E-Városom nagyszerű eszközt jelent ehhez!