Az elmúlt időszakban tekintettel az önkormányzati tv. rendelkezéseire, szűkültek az önkormányzatok tevékenységi körei, mozgástere. Az önkormányzatok által ellátandó kötelező feladatok szűkítése maga után vonta azt is, hogy a lakosoknak is egyre inkább kevesebb kapcsolata van az önkormányzattal.
Több önkormányzat küzd azzal a problémával, hogy hogyan tud napi szinten a lakosok életébe jelen lenni. Megmutatni azt, hogy az önkormányzatok milyen feladatokat látnak el, a képviselő-testület milyen döntéseket hoz a lakosok érdekében.
Az önkormányzatok jelentős része még mindig az önkormányzati honlapon próbál kommunikálni a lakosokkal. A honlapon történő kommunikációval a tapasztalatok alapján két fő probléma van:
• az önkormányzat hírei, döntései, a település programjai nagyon sok esetben nincsenek frissítve
• a fentiek következménye, hogy a lakosok jelentős része már nem látogatja az önkormányzati honlapokat

Tudom, most több önkormányzat, illetve önkormányzati vezető azt mondja hogy, de hát van a településnek saját Facebook oldala. Ez így is van, de ezen Facebook oldalak még mindig nem alkalmasak funkciójukat tekintve arra, hogy az önkormányzat igazi marketing tevékenységet fejtsen ki, és annak még eredménye is legyen.
Mire gondolok?
A Facebook oldalak az önkormányzatok számára nem nyújtanak igazi reklám felületet, a település reklámozására nem alkalmasak.
A Facebook oldalak nem alkalmasak arra, hogy a település intézményrendszerét, látnivalóit, értékeit, a településen működő vállalkozásokat, szolgáltatókat bemutassa.

Nagyon sok önkormányzat itt téved hatalmasat, hiszen azt gondolja hogyha a Facebook-on jelen van akkor ő láthatóvá vált az online térben.
Nagyon sok esetben az önkormányzati Facebook oldalak csak a helyi lakosok egy része által látogatott, és az is több lakos részére csak egy olyan felületet biztosít ahol a problémáikat, több esetben inkább negatív véleményüket kifejezhetik.

Felmerül a kérdés, akkor az önkormányzatoknak hogyan is mutatják meg magukat, hogyan láttatják magukat az online térben?
Van-e az önkormányzatoknak tényleges, igazi marketing tevékenységük?
Milyen eszközökkel próbál minél több emberhez eljutni?
Van-e ma az önkormányzatoknak egyáltalán olyan eszköz, felület a kezében ahol egyszerre szólhat a helyi lakosokhoz, a településre látogatókhoz, meg tudja mutatni az értékeit, tudja a településen lévő vállalkozásait, szolgáltatóit reklámozni és mindezt úgy, hogy ezen tevékenysége jövedelemtermelő is tud lenni, valamint még ezen felül a település országosan is láthatóvá válik?

Hallott már az „e-városom” települési és turisztikai applikációról?

Kérem tekintse meg a www.e-varosom honlapot vagy töltse le a play Áruházból vagy az APP store-ból magát az applikációt

Amennyiben települése is felkerül az e-városom applikációba, nem lesz gondja többé a lakosokkal történő kommunikáció, illetve legyen ez a nyár a települése számára a legsikeresebb turisztikai szezon!!!