Jogosan merül fel a kérdés az önkormányzatok vezetői részéről, hogy miért is van szüksége egy településnek saját települési applikációra.
Azért mert, az emberek ma már a legtöbb információt a leggyorsabban szeretnek megtudni, és mindezt élményszerű keretek között.
Az emberek okostelefonjain ma már minimum 4-8 applikáció le van töltve, valakinek ennél több is. Hiszen a felgyorsult világban ma már applikáción keresztül vásárolunk, így fizetjük be a csekkeinket, több közlekedést segítő applikáció segít minket a leggyorsabban eljuttatni a kívánt célállomáshoz, valamint a szülők nagy része már applikáción keresztül követi nyomon gyermeke iskolai eredményeit is.

Jelenleg az önkormányzatok is több olyan információval rendelkeznek, programokat, eseményeket, rendezvényeket szerveznek melyekről a lakosokat naprakészen tájékoztatni szeretnék. Azonban ezen információk nagy része a települések honlapjain, esetleg facebook oldalain érhetőek el.
Sajnos ki kell azt jelentenünk, hogy a mai világban azon felhasználók akik applikáción keresztül intézik ügyeiket a honlapokról tértek át, tehát már nem használnak, nem néznek honlapokat.
A települések facebook oldalai pedig nem minden esetben naprakészek, továbbá a lakosok sokkal aktívabbak ezen oldalakon, mint maguk az önkormányzatok.

Hogyan tudja a települési applikáció segíteni a mindennapi kapcsolattartást a lakosok és az önkormányzat között?
Ma már egyre fontosabb, és elkerülhetetlen hogy az önkormányzat igenis kommunikáljon a lakosaival!

Az applikáció képes PUSH üzeneteket küldeni a felhasználók részére, így ezen üzeneteket akkor is megkapja ha nem nyitja meg magát az applikációt.
A PUSH üzenetek segítségével
• senki nem fog lemaradni az önkormányzat által szervezett rendezvényről
• mindenki tudni fog a legújabb fejlesztésről a településen
• mindenki tájékoztatva lesz a lomtalanítás, szúnyoggyérítés időpontjáról
• az óvodai beiratkozás időpontját is mindenki tudni fogja stb.

A PUSH üzenetek segítségével biztos hogy az önkormányzat valamennyi lakosához el tud jutni az okos eszközeik segítségével. Így az önkormányzat vezetése minden háztartásba a legfrissebb információkat el tudja juttatni a lakosai számára, anékül hogy a település honlapján vagy facebook oldalán kellene a lakosoknak keresgetniük.